Serçeler Üşümesin

Merhamet ve hayvan sevgisinin sembolü olan kuş evleri Osmanlı mimarisinde önemli bir yere sahipti. Fakat modern hayatta neredeyse yok olmakla karşı karşıya kaldı. İnsan ve hayvanlar arasındaki dostluğu güçlendirmek, farkındalık oluşturmak ve kuş evlerini yeniden yaygınlaştırmak için  ‘’Serçeler Üşümesin’’ etkinliğini düzenledik.

Etkinliği duyan üniversite personeli çalışmalarını bırakıp, etkinliğe geldiler ve kuşlar için evler yaptılar. Etkinlik günü şehir dışında olan Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet POLAT hocamız ise gitmeden önce tasarımını kendisi gerçekleştirdiği ilk kuş evini yaptı.  Yaklaşık kırk tane kuş evi yapıldı. Yapılan bu kuş evleri; rüzgarın geliş yönü, güneşin vuruş açısı ve yırtıcı hayvan saldırıları dikkate alınarak kampüste uygun yerlere yerleştirilecektir. Kuş evlerinin yeniden hayat bulmasını ümit ediyoruz.

Etkinliğin düzenlenmesinde büyük emeği olan Meslek Yüksekokulumuz El Sanatları Bölüm hocalarına, bu konuda bizi destekleyen Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet POLAT hocama ve çalışmalarını bırakarak bu etkinliğe gelip kuş evlerini yapan Üniversitemizin akademik ve idari personellerine teşekkür ederim.

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Eşref ALKIŞ

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü