Meslek Yüksekokulumuzda ”Biyomedikal Cihaz Teknolojisi” Programı Açıldı

2021-2022 eğitim-öğretim yılında öğrencilere kapılarını açacak olan Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı teorik dersler, laboratuvar-hastane uygulamaları ve endüstriye dayalı bir öğretim sistemi ile öğrencileri karşılayacak. Tıpta ve biyolojik bilimler alanında kullanılan alet ve cihazları şemalarına uygun olarak yerlerine monte edecek, aletlerin sürekli bakımını yapacak, arıza yerini saptayacak ve onaracak “Biyomedikal Cihaz Teknikeri” yetiştirmeyi hedefleyen program mezunları hastanelerde bulunan; hasta başı monitörleri, elektrokardiyograflar, kan gazı analizörleri, röntgen cihazları, elektrokoterler, defibrilatörler, anestezi cihazları, kalp pilleri, spirometreler, tansiyon aletleri, diyatermi cihazları gibi biyomedikal cihazlarının bakım, onarım, kurulum ve test süreçlerinden sorumlu olacaklar. Cihaz bakımı için gerekli mekanik, elektrik, elektronik bilgi ve becerisine sahip olabilecek teknik personel yetiştirilmesi planlanan programda, biyomedikal teknikerliğinin insan hayatı üzerindeki sorumluluğunun bilincinde, hastane ortamlarında diğer meslek gruplarıyla uyumlu çalışabilecek gerekli disiplin ve etik değerlere sahip, gelişen teknolojiye ayak uydurabilen yenilikçi teknikerler yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Program Başkanı Dr .Öğr. Üyesi Enver SALKIM programın açılma sürecine ilişkin ”Programın açılma sürecine katkı sunan başta Üniversite Yönetimiolmak üzere Yüksekokul Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi M. Eşref ALKIŞ, Bölüm Başkanımız Doç. Dr.  Ramazan ATICI ve tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.