Meslek Yüksekokulumuzda ”Çok Boyutlu Modelleme ve Animasyon Programı” Programı Açıldı

Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde “Çok Boyutlu Modelleme ve Animasyon Programı” açıldı.  Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2019 yılında Ankara’da Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet POLAT’ın da katılımıyla gerçekleştirilen “Geleceğin Meslekleri, Mesleklerin Geleceği” konulu çalıştaydaki değerlendirmede de ”geleceğin meslekleri” arasında gösterilen “Çok Boyutlu Modelleme ve Animasyon Programı”, Çok Boyutlu Modelleme ve Animasyon alanında çalışacak donanımlı mezunları artık Üniversitemiz  Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde yetiştirecek.
Çok Boyutlu Modelleme ve Animasyon Programı; projeleri görsel olarak anlaşılabilir hale getirmek, eskizlere dayalı 3 boyutlu modeller oluşturmak ve düzenlemek, nesnelerin veya sistemlerin simülasyonunu yaparak hacmin yaratılmasını sağlamak, kil, alçı gibi malzemeleri kullanarak nesnelerin fiziksel kopyalamasını yapmak, bilgisayar destekli tasarım programları ile dijital objeleri kavramsallaştırmak, mimari tasarım ve iç mekânların 3 boyutlu dijital modellerini oluşturmak, medikal araştırma sonuçlarını görselleştirmek üzere organ gibi vücut parçalarını modellemek, pazarlama ve tanıtım amaçlı grafik materyalleri hazırlamak gibi birçok alana hitap ediyor.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta SARAÇ’ın da açıkladığı geleceğin meslekleri listesinde yer alan “Çok Boyutlu Modelleme ve Animasyon’’ programında öğrenim görenler multidisipliner bir donanımla mezun olacak. Meslek Yüksekokulumuz, Bilgisayar Teknolojileri bölümü altında açılan Çok Boyutlu Modelleme ve Animasyon programından başarıyla mezun olanlar sağlık, mimari, mühendislik, savunma, reklamcılık, sinema-televizyon gibi pek çok endüstri kolunda istihdam imkânı bulabilecek.
‘‘Multidisipliner bir alan bilgisine sahip olarak mezun olacaklar.”
Programın üniversitemize ve akademik camiaya hayırlı olmasını dileyen Meslek Yüksekokulumuz Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. İbrahim Halil ÜNLÜK  program hakkında , “Mezunlarımız ‘Çok Boyutlu Modelleme ve Animasyon Teknikeri’ olarak nitelendirilecekler. Bu alandaki teknikerler, bilgisayar ortamında yazılım programlarına hâkim olarak üç boyutlu modeller tasarlayabilecek veya nesnelerin görsellerini oluşturabilecekler. Nesnenin yapısal fizibilitesini test etmek veya bitmiş ürünü doğru bir şekilde temsil etmek için mevcut şekil veya fikirleri modellere çevirebilecekler. Öğrencilerimiz Çok Boyutlu Modelleme ve Animasyon alanında multidisipliner bir alan bilgisine sahip olarak mezun olacaklar. Dolayısıyla mezunlar tıp, mimari, mühendislik, savunma sanayi gibi pek çok farklı sektörde çalışabilir ve ciddi katkılar sağlayabilirler.’’ ifadelerini kullandı.
Öğrenci alımı için geri sayım
Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Dr. Öğr. Üyesi M. Eşref ALKIŞ da konu ile alakalı açıklama yaptı.  Dr. Öğr. Üyesi M. Eşref ALKIŞ’ın ifadeleri şu şekilde: “Muş Alparslan Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak bünyemizdeki 12 bölüm ve 16 program ile eğitim-öğretim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu yıl da yüksekokulumuz bünyesinde açılması teklif edilen “Çok Boyutlu Modelleme ve Animasyon Programı” YÖK tarafından onaylandı.  Meslek Yüksekokulumuzun akademik gelişim sürecinde büyük önem arz eden ve geleceğin meslek gruplarında yer alan bu programların açılması bizi ziyadesiyle mutlu etti. Yetişmiş eleman ihtiyacının karşılanması hususunda nitelikli bir eğitim-öğretim sürecinin geliştirilebilmesi için çalışıyoruz. Çok Boyutlu Modelleme ve Animasyon Programı öğrencilerinin de öğrenim süreçlerinde uygulamalı dersler Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde, çizim ve proje dersleri ise teknik resim sınıfı ve 40 bilgisayar kapasiteli bilgisayar laboratuvarında işlenecek. Yeni açılan programımız için gerekli altyapının tamamlanmasının ardından öğrenci alımını yapacağız. Meslek Yüksekokulumuz bünyesine kazandırılan yeni programın şimdiden öğrencilerimize, üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Süreçteki katkılarından dolayı Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”